play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Travnik: Na noćnoj utrci postavljen novi rekord u muškoj kategoriji

Kennedy Kipkemoi Rono i Ruth Nundu Mbatha bili su najbrži natjecatelji na šestoj Pharmamed Travnik noćnoj utrci održanoj u subotu navečer u organizaciji Centra za edukaciju mladih i Općine Travnik.

Utrka je ove godine imala 718 finišera i najbrojnija je petokilometarska utrka u BiH, priopćili su organizatori.

Kennedy Kipkemoi Rono je trčao 14:30 i tako oborio prošlogodišnji rekord staze kada je Đuro Borbelj istrčao 14:37. U ženskoj konkurenciji Ruth Nundu Mbatha (17:34) nije uspjela oboriti prošlogodišnji rekord staze kojeg drži Bojana Bjeljac sa 16:31.

Drugoplasirani u muškoj kategoriji bio je Albert Kipkorir Tonui (14:35), dok je treće mjesto zauzeo Uroš Gutić. U ženskoj kategoriji drugoplasirana je bila Alma Hrnjić (18:31), dok je treće mjesto zauzela Jelena Gajić (19:16).

Utrka je i ove godine imala nagradni fond od 4.000 maraka, pa su tako prvoplasirani u obje kategorije nagrađeni sa po 1.000 maraka, drugoplasirani sa po 600, dok su trećeplasirani nagrađeni sa po 400 maraka.

Ove godine organizator je uveo i nekoliko novina za trkače – Family pakete za roditelje i djecu te couple pakete za bračne i zaljubljene parove, pa su tako cijele obitelji imale priliku zajedno doživjeti nezaboravne trenutke na travničkoj petici.

I ove godine organizirana je utrka za najmlađe pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK Learning Centra – Helen Doron Kids’ Fun Run, a najbrži mališani nagrađeni su peharima i poklon paketima sponzora.

Poruka Pharmamed Travnik noćne utrke ove godine bila je „Nulta tolerancija na nekontroliranu promociju alkohola u BiH“ uz naglašavanje potrebe za uvođenjem regulative za promociju alkohola u medijima i zaštitom djece i mladih od izloženosti alkoholu.

Organizatori su zahvalili svim sponzorima i prijateljima za nesebičnu podršku u realizaciji šeste Pharmamed Travnik noćne utrke i na potporu da utrka zadrži visoku razinu organizacije.

Posebnu zahvalu uputili su volonterima kojih je ove godine bilo 130, a čiji je nesebični angažman doprinio da sve funkcionira kako treba i kako je planirano.

0%