play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Novi onkolozi i internisti na odjelu onkologije u Travniku

Odjel onkologije, koji je prije nekoliko mjeseci otvoren u Bolnici za plućne bolesti i TBC u Travniku, inače jedini takav odjel u Srednjobosanskom kantonu, pokazao se kao pun pogodak.

Resorni ministar Anto Matić kazao je kako je kantonalna vlada odobrila zapošljavanje novih liječnika za potreba rada tog odjela.

– Vlada je odobrila dodatni broj ljudi, onkologa i internista, koji su potrebni za funkcioniranje tog odjela da ne bi Bolnica za plućne bolesti išla u financijski minus, da bi Zavod dodatno financirao te ljude. Prema informacija iz bolnice, terapije se daju svakodnevno, svaki dan broj terapija raste i raste povjerenje u taj odjel i ljude koji tamo rade – rekao je Matić.

Prema njegovim riječima, onkološki pacijenti koji su do prije nekoliko mjeseci išli na terapije u Sarajevo ili Mostar, sada to mogu uraditi u Travniku.

– Sigurno da je to veliko rasterećenje za sve koji su po kemoterapiju dosad išli u Sarajevo, sad faktički terapiju mogu primiti u Travniku. Možemo biti zadovoljni s tim odjelom, to je veliki dobitak za naš sustav zdravstva – kazao je Matić.

0%