play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Na Korčuli prikazan “najbolji dokaz” globalnog zatopljenja

Na vrhuncu smo još jednog toplinskog vala, a iako se kolovoz bliži svom kraju, visoke temperature još uvijek ne jenjavaju. I dok su znanstvenici diljem svijeta zabrinuti zbog budućnosti našeg planeta koji se prebrzo zagrijava te od svjetskih lidera traže da poduzmu korake kako bi se rast temperatura usporio, ljubitelji humora i od toga su uspjeli napraviti šalu.

Na nepoznatoj lokaciji na otoku Korčuli osvanula je instalacija koja prikazuje žensko donje rublje poredano po veličinama. Postavljena instalacija na šaljivi način ilustrira utjecaj globalnog zagrijavanja na život na Zemlji, a smanjivanje ženskog donjeg rublja prikazuje da su temperature na Zemlji sve više.

Instalacija je sastavljena od dviju daski, na prvoj piše: “Dokaz globalnog zatopljenja”, dok je na drugoj ovješeno žensko rublje, a iznad svakog komada ženskog donjeg rublja stoji godina. One datiraju od 1900. do 2030.

Ispod godine 2030. žensko donje rublje nije postavljeno, a svi se šale da ga tada nećemo niti trebati.

Fotografija ove maštovite instalacije objavljena je na stranici Instagram Green Hrvatska, a od tada se širi društvenim mrežama munjevitom brzinom.

0%