if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Vitez: Pobjeda rukometa, sporta i humanosti

Humanitarna utakmica između prvakinja BiH HRK Grude i hrvatskog prvoligaša ŽRK Osijek, koja je odigrana u Vitezu, opravdala je očekivanja u svakom pogledu!

Kako smo i najavljivali, rezultat ove utakmice bio je u drugom planu, a organizatori utakmice iz Rukometne akademije Vitez te gosti nisu krili zadovoljstvo svim aspektima organizacije ove nesvakidašnje sportske priredbe koju je pratilo nešto više od 350 gledatelja s tribina Gradske sportske dvorane.

Sredstva koja su prikupljena prodajom ulaznice bit će doznačena za nabavu opreme za Odjel pedijatrije Hrvatske bolnice Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj. Treba istaknuti kako su ulaznice kupili i gosti iz Gruda i Osijeka te time dodatno i snažno ovjerili prijateljstvo ova tri kluba koje će se nastaviti i u narednom periodu.

Uoči početka susreta predsjednik RA Vitez Nikola Čato uručio je prigodne darove gostima, koji su uzvratili Akademiji jednakom mjerom, a treba istaknuti kako je Zoran Trlin, predsjednik HRK Grude darovao i deset rukometnih lopti Akademiji. Također, susret je počeo minutom šutnje u spomen za tragediju koja se nedavno dogodila u Gradačcu s porukom kako se nasilje nad ženama ne smije tolerirati.

“Veliko hvala našoj publici te gostima iz Osijeka i Gruda, sportskim veličinama Zdenku Kordiju, Zoranu Trlinu i Zlati Zubac na razvitku partnerstva s nama u Vitezu, što nam jako puno znači. Također, hvala i našim generalnim pokroviteljima koji su omogućili boravak ekipa Osijeka i Gruda u našem gradu, Kalvariji kop i Bayern Fernwärme u vlasništvu prijatelja kluba Marija Jozeljića, koji su i ranije pomagali razvoj rukometa u Vitezu.”, naveli su iz Akademije u priopćenju za medije, te zahvalili medijima koji su pratili ovaj susret.

Kada je u pitanju utakmica nju su bolje otvorile Osiječanke, koje su na samom početku povele sa 5:1. Međutim od tada pa do kraja utakmice su Gruđanke bile potpuno ravnopravan protivnik. Najveća prednost ekipe Osijeka je iznosila četiri gola, a nekoliko minuta prije kraja utakmice Gruđanke su zaostajale samo jedan gol.

Bila je vidljiva razlika u stupnju priprema, jer je ekipa Osijeka već ranije počela sa pripremama i utakmicama, dok su Gruđanke na ovu utakmicu došle izravno sa priprema u Kupresu i praktično bez kontakta s loptom. Krajnji rezultat glasio je 21:17 za Osijek.

Uoči ovoga susreta festival rukometa u Vitezu obogatile su i omladinske selekcije Viteza i Jajca odigravanjem prijateljskih utakmica. No, ono što je najvažnije utakmice su protekle bez ozljeda, a u Vitezu je pobijedio sport i rukomet te istinsko prijateljstvo i međusobna potpora.

0%