play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Koncertom grupe Divanhana završen treći festival kulture u Busovači

Treći međunarodni Festival kulture, Busovača 2023., jučer je i službeno završen velikim koncertom grupe Divanhana u prelijepom ambijentu Gradskog parka Busovača.

Nakon svečanog zatvaranja Festivala kulture, publika je zajedno sa grupom Divanhana pjevala neke od najljepših sevdalinki i
starogradskih pjesama, a moderni aranžmani i kompletan muzičko-scenski nastup grupe bili su prilika da skoro tisuću gostiju uživa u nezaboravnom druženju i muzičkom iskustvu.

Festival kulture je trajao od 09. kolovoza i publici ponudio produkcijsku predstavu odmah na otvorenju, crtić na otvorenom i druženje sa animatorima drugi dan Festivala, dok je treći dan Festivala kulture bio posvećen mladima, a u obilježavanju Međunarodnog dana mladih je sudjelovalo ukupno pet kazališnih skupina, uključujući i DIS Teatar Banja Luka, Studio Teatar Zenica, a navedene predstave je je pogledalo više stotina građana.

Četvrtu noć Festivala, publika je uživala u plesnoj večeri sa plesnim klubom Shadows Zenica, a svi građani su imali priliku da uživaju u nezaboravnoj plesnoj večeri besplatnoj školi plesa. Petu noć Festivala kulture Festival se održao u Kaćunima, a više od 400 gostiju je uživalo u projekciji igranog filma Amanet na otvorenom.

Šestu noć Festivala kulture publici se predstavila predstava „Slučajni susret u sex shopu“ Rugantino Teatra Zagreb, nakon koje je se publika družila uz svirku Cover art-a.

Ovogodišnji Festival kulture je trajao sedam noći i održavao se na ukupno četiri lokacije, a osim AmfiTeatara u Busovači i Kaćunima, publika je uživala u Gradskom parku Busovača, te Kino Theatru Busovača.

0%