play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Film iznenađenja pred početak 29. Sarajevo Film Festivala, ulaz besplatan

Kao poklon publici, Sarajevo Film Festival dan prije službenog otvaranja festivala, danas, 10. kolovoza, u suradnji s Filmskim Centrom Sarajevo, predstavlja film iznenađenja: tek restaurirani klasik Filmskog Centra Sarajevo, dragulj bh. kinematografije!

Film će biti prikazan u četvrtak, 10. kolovoza, u 20.30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola. Ulaz je slobodan, uz preuzimanje ulaznica online ili u Glavnom Box Officeu Sarajevo Film Festivala (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) Filmski Centar Sarajevo je javno preduzeće čija je misija očuvanje tradicije i nasljeđa kinematografije. Osnivač i skupština J.P „Filmskog centra Sarajevo“ je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Filmski Centar Sarajevo posjeduje kolekciju od 90 igranih filmova i više od 500 dokumentarnih i kratkometražnih filmova. Arhiva Filmskog Centra je dom filmovima koji su producirali Bosna Film, Studio Film i Sutjeska Film u bivšoj Jugoslaviji. Neki od njih su od ogromnog značaja za kinematografiju Bosne i Hercegovine i postigli su značajan uspjeh na međunarodnim festivalima (SJEĆAŠ LI SE DOLLY BELL? Emira Kusturice, VALTER BRANI SARAJEVO Hajrudina Šibe Krvavca, BITKA NA NERETVI Veljka Bulajića, CRNI BISERI Tome Janjića).

Filmski Centar Sarajevo predano radi na njihovom čuvanju i restauraciji kako bi ih približili savremenom gledatelju.

29. Sarajevo Film Festival bit će održan od 11. do 18. kolovoza 2023. godine.

Za sve one koji neće biti u Sarajevu, Mostaru ili Tuzli, u vrijeme održavanja 29. Sarajevo Film Festivala ili žele filmove gledati u kućnoj atmosferi, Sarajevo Film Festival omogućio je izbor filmova iz svog programa i za online gledanje.

Na platformi: ondemand.kinomeetingpoint.ba, od 12. do 24. kolovoza publika će moći uživati u najnovijim filmovima iz domaće, regionalne i svjetske produkcije i na taj način osjetiti dio festivalske atmosfere. 

Izbor filmova bit će dostupan online na području Bosne i Hercegovine na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba sat nakon početka projekcije u kinu. VOD platforma ondemand.kinomeetingpoint.ba sadržavat će filmove koji će biti dostupni za gledanje na datumima naznačenim za svaki pojedinačni film.

0%