if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Damir Džumhur u drugom kolu turnira u Banja Luci

Prvog dana teniskog ATP Challenger turnira u Banja Luci od pet bosanskohercegovačkih tenisača prvo kolo prošao je samo Damir Džumhur.

Naš najbolji tenisač, 172. igrač na ATP listi, koji je postavljen za osmog nositelja, na startu je pobijedio samo jednu poziciju slabije rangiranog Australaca Marca Polmansa sa 6:3, 6:1.

U drugom kolu Džumhur će u srijedu igrati protiv Hrvata Duje Ajdukovića (216. ATP).

Ostali bh. tenisači završili su svoje sudjelovanje na turniru u singlu. Nerman Fatić (191. ATP), predao je meč Hrvatu Nini Serdarušiću (308. ATP) u drugom setu, nakon što je osvojio prvi set sa 6:3. 

Osamnestogodišnji Dobojlija Andrej Nedić, (637. ATP), sa pozivnicom organizatora, poražen je od Španjolca Javiera Baranca Casana (334. ATP) sa 5:7, 7:6 (4), 3:6, dok su kvalifikanti Aldin Šekić (739. ATP) i Mirza Bašić (605. ATP) eliminirani su od četvrtog i petog nositelja, Benoita Faira (Fra/127. ATP) sa 6:2, 7:5 i Kimmera Coppejansa (Bel/160. ATP) sa 6:3, 6:4.

Danas su na programu mečevi 1. kola u konkurenciji dublova u kojim će nastupiti četiri bh. tenisača.

Par Nerman Fatić/ Mirza Bašić na startu će igrati protiv bh. srbijanske kombinacije Aldin Šekić/Nenad Zimonjić, dok će Banjalučanin Vladan Tadić u paru sa Markom Tolom iz Njemačke igrati protiv Royja Stepanova i Tennysona Whitinga (Izr/SAD).

0%