if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

BiH i naredne godine bez predstavnika na Eurosongu

Dok su druge europske zemlje polako počele sa pripremama projekta Eurosong 2024., naša zemlja i ove godine to veliko muzičko natjecanje može samo gledati na TV-u.

Nacionalni emiter Bosne i Hercegovine, BHRT, priopćio je da se neće vraćati na Eurosong 2024. godine, objavljeno je na Eurovoixu.

BHRT je u razgovoru za ESCToday potvrdio da je Bosna i Hercegovina odbacila sudjelovanje na Eurosongu 2024. u Malmeu u Švedskoj. Ljubitelji natjecanja će tada morati da čekaju do 2025. godine kako bi se nadali budućem povratku zemlje na Balkanu.

Ovim izdanjem obilježava se osam godina od posljednjeg sudjelovanja Bosne i Hercegovine – to je bila 2016. godina, Eurovizija je bila u Švedskoj, a BiH se nije uspjela plasirati u finale.

“Razlog njihovog nesudjelovanja je isti kao i prethodnih godina – teška ekonomska i financijska situacija na strani emitera koja ga onemogućava da sudjeluje u eurovizijskoj obitelji događaja”, navode na Eurovoixu.

Slovačka je do danas jedini emiter koji je odbacio povratak u natjecanje 2024., dok su Monako i Farski otoci izrazili interes, a Luksemburg se vraća nakon više od 30 godina van natjecanja.

Tim povodom na Twitteru se oglasio i Fuad Backović Deen.

“Izuzetno me rastužuje kada čujem da moja domovina odlučuje da preskoči još jednu godinu sa natjecanja za pjesmu Eurovizije. Jednostavno ne mogu da verujem da sam i poslije sedam godina i dalje posljednji muzički ambasador koji je imao priliku da predstavlja svoju zemlju zajedno sa mojim kolegama na ovom nevjerovatnom muzičkom događaju koji je globalni fenomen i tako važan! Nešto se mora uraditi!”, naveo je Deen na Twitteru.

0%