play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Napukao most Počitelj

Početkom srpnja je spojen most Počitelj, jedan od najviših i najkompleksnijih mostova u regiji, međutim prije 15 dana je jedan dio konstrukcije napukao.

Kako je došlo do pucanja mosta i jeli riječ o pogrešci u konstrukciji, pokazat će eksperti iz struke. Iz Autocesta FBIH ističu kako sigurnost mosta nije ugrožena.

Most je ugrožen na jednom od spojeva, između stubova S3 i S4 gdje su se pojavile pukotine. Do oštećenja je došlo prilikom radova, a na mjestu pukotine je postavljena zaštita. I mještani Počitelja su u više navrata ukazivali na manjkavosti pri gradnji, te ih ova vijest nije iznenadila.

Ovaj most je visok više od 100 metara i dug skoro jedan kilometar što ga čini jednim od najviših u tom regiji i jednim od najkompleksnijih objekata u sklopu Koridora 5C.Prilikom najave spajanja mosta rečeno je da se u periodu pred nama može očekivati dinamičnije izvođenje radova, međutim došlo je do neočekivanih situacija koje prvo moraju biti riješene. Očekuje se da će na jesen ove godine biti potpuno završena gradnja.

0%