if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Cijene goriva u BiH konstantno rastu od lipnja

Cijene goriva na benzinskim pumpama širom Bosne i Hercegovine nastavljaju blagi, ali konstantan rast koji se počeo bilježiti od lipnja.

Prosječna maloprodajna cijena naftnih derivata u Federaciji BiH na današnji dan za premium bezolovni benzin (95) iznosi 2,65 KM po litru, a za dizel (10 ppm) 2,61 KM. To je rast cijena goriva za 10-15 feninga u odnosu na cijene od prije 15 dana.

Raspon maloprodajnih cijena naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH na današnji dan je sljedeći:

  • Premium bezolovni benzin 95, BAS EN 228 – BMB 95 iznosi od 2,46 do 2,86 KM/litru;
  • Dizel BAS EN 590 (10 ppm) iznosi od 2,41 do 2,81 KM/litru.

Većina distributera i u Republici Srpskoj je prije nekoliko dana podigla cijene goriva na benzinskim pumpama, a iz Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore RS-a su istaknuli kako i u narednom razdoblju vozači mogu očekivati nove korekcije, te da će cijena eurodizela gotovo sigurno porasti iznad 2,60 KM po litru.

Rast je konstantan od 1. lipnja ove godine, a distributeri prilagođavaju cijene goriva u Crnoj Gori (2,81 KM), Sloveniji (2,99 KM), Hrvatskoj (2,76 KM).

“Htjeli ili ne, i naši distributeri će morati svoje cijene prilagođavati ovim, jer ne smiju dozvoliti da ugroze svoje poslovanje. Zbog toga treba očekivati da u narednim danima dođe do novih korekcija naviše zbog sve većih ulaznih troškova, odnosno rafinerijskih cijena. Do kojeg iznosa, zaista je teško licitirati”, istakao je predsjedavajući Grupacije za promet naftom Đorđe Savić.

0%