play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Vlada FBiH dala suglasnost za smjenu kompletne uprave Elektroprivrede BiH

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici je dala suglasnost za smjenu generalnog direktora Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EPBiH) Admira Andelije i kompletnog rukovodstva.

Vlada je dala suglasnost Nadzornom odboru EPBiH za smjenu generalnog direktora, potvrđeno je iz Vlade Federacije BiH. Kako su naveli, data je i suglasnost da Sanel Buljubašić bude imenovan za novog direktora Elektroprivrede BiH.

Podsjetimo, Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine danas je, zbog situacije u Rudniku mrkog uglja Zenica, uputio federalnom premijeru Nerminu Nikšiću zahtjev za hitnom smjenom Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Zenički su rudari prekinuli proizvodnju 26. srpnja, nakon što je istekao zadnji rok za isplatu lipanjske plaće te naknade za topli obrok za svibanj.

JP EPBiH, ni nakon urgencije Vlade FBiH, nije postupila po odredbama Sporazuma, koji su sindikalci 3. srpnja potpisali s Upravom RMU Zenica, a po instrukcijama i smjernicama iz JP EPBiH.

0%