play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Travnik: Održana izložba fotografija “Bosnom hodim” Envera Palalića

Povodom obilježavanja druge po redu manifestacije Dani dijaspore, sinoć je u holu Centra za kulturu općine Travnik otvorena izložba fotografija “Bosnim hodim”, autora Envera Palalića.

Palalić je sinoć prezentirao četvrtu izložbu iz serijala Bosnom hodim, kojim je 2016. godine, kako je istaknuo u Zagrebu započeo predstavljati Bosnu iznutra.

“Sa posebnim zadovoljstvom izlažem u svom rodnom Travniku, gdje sam i izučio fotografski zanati”, istaknuo je Palalić.

Palalić je Travničanin koji danas živi na zagrebačkoj i ljubljanskoj adresi, te je od 2010. godine, nakon odlaska, uveliko prisutan kako u Travniku, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini zbog svog iznimnog doprinosa u baštinjenju i očuvanju fotografske građe.

Kako je kazao, otkako je ušao u svijet svjetlopisa i kamerom bilježio urbane promjene gradova, stvorio je veliku zbirku fotografija, a njegova često putovanja po Europi su je dodatno obogatila.

Također, autor je više od 700 video uradaka snimljenih u raznim prilikama i različitog žanra, te osim kamerom, kroniku svoga vremena bilježi pisanjem, te ističe da uskoro planira izdati knjigu o Travniku.

O Palalićevoj izložbi govorio je majstor umjetničke fotografije Siniša Skenderija koji je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost autoru što je omogućio da svi kroz njegove fotografije Bosnom hodimo.

Na kraju službenog dijela otvaranja izložbe, autor je svim prisutnim posjetiteljima podijelio umjetničke fotografije koje je bilježio širom Bosne i Hercegovine, kao podsjetnik na sinoćnju izložbu.

0%