if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Za 1. kolovoz najavljeni prosvjedi rudara

Samostalni sindikat radnika rudnika FBiH za 1. kolovoz je najavio masovni prosvjed rudara pred zgradom Elektroprivrede u Sarajevu, a zbog neisplate plaća za zeničke rudare usprkos nalozima koje je uputila Vlada FBiH.

Odluka o organizaciji prosvjeda Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH donesena je danas, a najavljen je dolazak svih članica sindikalne organizacije.

Prosvjed se organizira povodom aktualne situacije u Rudniku mrkog uglja Zenica te ignoriranje zaključaka sa sastana održanog 27. srpnja 2023. godine između predstavnika Vlade FBiH i SSRRFBiH od Elektroprivrede BiH kojim bi se omogućilo poštivanje odredbi Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti urdarstva u FBiH.

Kako je najavljeno, prosvjed će se održati u utorak, 1. kolovoza ispred zgrade Elektroprivrede BiH s početkom u 11 sati i trajat će do 14 sati.

Predsjednik SSRRFBiH Sinan Husić jučer je u razgovoru za Klix.ba kazao kako će rudari pokazati jedinstvo te da ovo nije put kojim se treba raditi energetska tranzicija u BiH. Naglasio je i da je potrebno u zeničkom rudniku uraditi restruktuiranje, poduzeti mjere i radnje kojima bi se smanjio broj uposlenih jer 180 radnika u proizvodnji ne može zarađivati plaće za 830 uposlenih.

0%