play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

U nedjelju tradicionalni Visinski skokovi sa Starog mosta

Sve je spremno za tradicionalni 457. Visinske skokove sa Stog mosta u Mostaru koji će se održati u nedjelju, 30. srpnja s početkom u 16 sati, kazali su organizatori mostarske manifestacije zbog koje će najveći grad na Neretvi biti u fokusu javnosti.

Sa luka UNESCO-ovog spomenika u Neretvu će skakati oko 40 natjecatelja iz cijele regije sa ciljem da osvoji laskavu titulu prvaka mostarskih skokova koji bi trebali ući na UNESCO-ovu listu svjetske nematerijalne baštine.

Predsjednik žirija Alica Jakirović je danas u Mostaru kazao novinarima da će se skokovi kao i inače održati u dvije discipline, skokova na noge i skokova na glavu popularna “mostarska lasta” i to u dvije serije, te da će svaki skok biti praćen pod budnim okom stručnog žirija.

Ovogodišnji žiri je formiran od veterana skakača, koji su sudjelovali u višegodišnjim natjecanjima i osvajali nagrade u sastavu Irfan Milavić, Samir Zukanović- Lile, Semir Drocić i Branko Bogičević.

Predsjednik klub skakača Lorens Listo je s ponosom kazao da će nakon više od 10 godina na skokovima sa Starog mosta nastupiti nova mostarska lasta te da se radio o perspektivnom studentu FIT-a Ahmetu Stupcu, kojeg on osobno trenira.

Članica Predsjedništva Kluba skakača u vodu “Mostari” Adela Gosto je kazala kako će broj skakača biti poznat tek 30. srpnja u 13 sati kada prođu liječnički pregledi svih sudionika.

Skakači dolaze osim iz BiH i iz Srbije, Crne Gore, Hrvatska i Slovenije. Očekujemo da će kao i zadnjih godina biti 20 skakača na noge i 20 skakača na glavu”, kazala je Gosto.

Najavila je bogat popratni sadržaj kazavši kako će se i ove godine održati tradicionalna šlaufijada 29. i 30 srpnja u 13 sati, te da je do sada već prijavljeno 10 ekipa, ali da će ih biti i više jer su prijave otvorene sve do samog događaja.

Gosto je zahvalila je na podršci Grada Mostara koji pruža zadnje dvije godine podršku održavanju skokova sa Starog mosta jer su predstavnicima gradske vlasti prepoznali njihov višestruki značaj za promociju Mostara i BiH.

Predsjednik Sportskog Saveza Grada Mostara Senad Kevelj je naglasio da su mostarski skokovi sastavni dio Starog mosta i skakača i da nisu samo natjecanje već da je to povijest Mostara, Hercegovine i BiH.

Tradicionalni 457. Visinski skokovi sa Strog mosta u Mostaru održat će se u nedjelju 30. srpnja s početkom u 16 sati, a spektakl će ispod UNESCO-ovog spomenika uživo pratiti tisuće ljubitelja adrenalina iz BiH i dijaspore, kao i brojni gosti koji dolaze i svih krajeva svijeta.

0%