if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Nakon pedeset godina vraća se Egzorcist

50 godina nakon originalnog Egzorcista, franšiza je objavila trailer za prvi od tri dijela reboota.

“Kada je Egzorcist, temeljen na bestseleru Williama Petera Blattyja, objavljen, zauvijek je promijenio kulturu”, objašnjava Universal Pictures.

Film je tada oborio rekorde na blagajnama i zaradio nevjerojatnih 10 nominacija za Oscara, što ga čini prvim horor filmom ikada nominiranim za najbolji film. Stoga ne čudi da redatelj David Gordon Green i scenarist Peter Sattler žele oživjeti stari horor film u 21. stoljeću.

Novi film naslova The Egzorcist: Believer bit će nastavak zloglasnog filma iz 1973. koji govori o 12-godišnjoj djevojčici koju zaposjedne misteriozni demonski entitet, zbog čega njezina majka mora potražiti pomoć dvojice svećenika kako bi je spasili.

“Prije točno 50 godina ove jeseni, najstrašniji horor film u povijesti pojavio se na ekranima, šokirajući publiku diljem svijeta. U petak, 13. listopada, počinje novo poglavlje”, najavljuje Universal Pictures.

The Exorcist: Believer prati živote dvoje roditelja koji očajnički traže pomoć kada njihove kćeri pokažu znakove opsjednutosti demonima.

“Od smrti njegove trudne supruge u potresu na Haitiju prije 12 godina, Victor Fielding (Leslie Odom, Jr.) sam odgaja njihovu kćer Angelu (Lidya Jewett). Ali kada Angela i njezina prijateljica Katherine (Olivia Marcum) nestanu u šumi i tri dana kasnije se vrate bez sjećanja na ono što im se dogodilo, pokreću se događaji koji će natjerati Victora da se suoči s najnižim stupnjem zla i, u svom užasu i očaju, potraži jedinu živu osobu koja je već svjedočila nečemu sličnom: Christine MacNeil”, stoji u sinopsisu.

A stvari postaju još uzbudljivije jer će, prvi put nakon filma iz 1973., dobitnica Oscara Ellen Burstyn ponoviti svoju kultnu ulogu Christine MacNeil.

The Exorcist: Believer trebao bi stići u kina uoči Noći vještica, 13. listopada 2023.

0%