if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

U Hrvatskoj otkriven veliki lanac švercanja kokaina, uhićeno više osoba

U Hrvatskoj je uhićeno više osoba koje se sumnjiče da za krijumčarenje nekoliko stotina kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrijednosti najmanje sedam milijuna eura.

Kako javljaju tamošnji mediji uhićeno je nekoliko osoba s područja Zagreba i Rijeke. Jutarnji piše da je riječ o pripadnicima dilerske grupe unutar koje je u svibnju prošle godine došlo do međusobnog potkradanja.

O detaljima akcije oglasili su se i iz policije.

“Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak, najkasnije od ljeta 2021. pa do 2. studenog 2022. godine, na području Hrvatske, Belgije, Dominikanske Republike i Ekvadora povezao u zajedničko djelovanje 58-godišnjaka, 38-godišnjaka i druge zasad nepoznate osobe, odredivši kao cilj djelovanja kontinuirano stjecanje znatne nepripadne materijalne dobiti nabavkom, prijevozom, skladištenjem i preprodajom kokaina, a sve radi plasiranja droge na ilegalnom narkotržištu”, navedeno je iz policije.

Dodali su da je 58-godišnjak, maju 2022. godine, smatrajući da ga je 29-godišnjak novčano zakinuo u dogovorenim poslovima krijumčarenja kokina, sa 27-godišnjakom, 57- i 53-godišnjakinjom, nakon otuđenja jedne od pošiljki kokaina, dogovorio njegovo skrivanje i skladištenje te daljnju preprodaju.

Priopćeno je i da se još traga za 57-godišnjakom i 53-godišnjakinjom.

0%