if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Alisa Mutap i Hasan Dupovac proglašeni krivim u slučaju Dženan Memić

Vijeće Apelacijskog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine izreklo je danas drugostupanjsku presudu u predmetu ‘Zijad Mutap i drugi’, prema kojoj su optuženi Zijad Mutap i Alisa Ramić proglašeni krivim zbog prikrivanja dokaza u slučaju stradanja Dženana Memića 2016. godine.

Alisa Mutap je osuđena na tri godine zatvora, a Hasan Dupovac na dvije i po godine zatvora.

Optuženi su se teretili da su izvršili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima protuzakonito posredovanje, pomoć učinitelju poslije učinjenog kaznenog djela, sprečavanje dokazivanja i davanje lažnog iskaza.

Optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović se, između ostalog, teretili su se da su pristupili grupi za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život 8.2.2016. godine, uslijed kojih je preminuo.

Radi se, podsjetimo, o drugostupanjskoj presudi. Prema prvostepanjskoj, svi optuženi su oslobođeni krivice, no Apelacijsko vijeće Suda BiH je u ožujku ove godine ukinulo prvostupanjsku presudu te naložilo novo suđenje.

Ispred Suda BiH bila je prisutna i podrška bitelji Memić, pa je tako iz Banja Luke stigao i otac stradalog mladića Davida, Davor Dragičević, prenosi N1.

0%