play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Sve raspoložive snage Civilne zaštite Općine Travnik u punom kapacitetu na terenu

Olujna grmljavina, jak vjetar i kiša sinoć su zahvatili područje općine Travnik što je znatno otežalo i usporilo promet, kao i protok električne energije, te izazvalo brojne materijalne štete.

Tijekom nevremena, pojedina travnička naselja su ostala bez napajanja električnom energijom, a u više ulica prijavljeno je da je jak vjetar oborio brojna stabla, dijelove krovnih konstrukcija, te rasvjetna tijela.

U ovom trenutku na terenu u punom kapacitetu djeluju članovi Štaba civilne zaštite Općine Travnik, kao i Općinska komisija za procjenu šteta, te pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik koji nastoje sanirati novonastalu štetu.

Komadant Štaba civilne zaštite Općine Travnik i načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je kazao da su sve raspoložive snage Cvilne zaštite Općine Travnik u punom kapacitetu na terenu.

„U neprekidnom smo kontaktu sa Elektrodistribucijom Travnik kao i sa Šumsko-privrednim društvom SBK/KSB i svim našim firmama koje su pod ugovorom, te se u ovom trenutku saniraju prioritene štete s ciljem osposobljavanja ključnih putnih komunikacija“.

Dautović je istaknuo da će se stabla koja su oborena kasnije dodatno ukloniti, te da se u prvoj fazi kontinuirano radi na uspostavljanju napajanja električnom energijom nekoliko travničkih naselja, kao i osposobljavanju putnih komunikacija.

Građanima se savjetuje da sve informacije o nastalim štetama prijavljuju predsjednicima mjesnih zajednica koji će informacije prenijeti operativnoj službi Civilnog štaba Općine Travnik na dalje postupanje ili direktno na broj telefona Štaba civilne zaštite Općine Travnik 030 518 135 ili putem e-mail adrese [email protected].

Iz Štaba Civilne zaštite Općine Travnik zamolili su građane za strpljenje, s obzirom da se u ovom trenutku sumiraju novonastale štete, te da će blagovremeno biti obaviješteni o svim dostupnim informacijama.

0%