play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Šesnaest policijskih službenika Policijske stanice Kakanj stavljeno pod nadzor

Šesnaest policijskih službenika Policijske stanice Kakanj te još tri osobe koje nisu policijski službenici, stavljeni su pod nadzor pripadnika Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u sklopu akcije u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije kodnog naziva”Meta 2″ koja se provodi od ranih jutarnjih sati – potvrdio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a ZDK Elvedin Fišek.

Akcija je rezultat višemjesečnih operativnih aktivnosti policijskih službenika Uprave policije MUP-a ZDK.

“Akcijom je obuhvaćeno 20 osoba, od kojih nam jedna koja nije policijski službenik, trenutno nije dostupna. Preostalih 19 osoba, od kojih su 16 policijski službenici, pod nadzorom su naših službenika te se trenutno vrše pretresi na dvadeset lokacija, čiji je cilj pronalazak i oduzimanje predmeta koji će biti korišteni kao dokazi u kaznenom postupku protiv dvadeset lica koja su meta ove akcije. Vrše se pretresi stambenih objekata, automobila te prostora koji su koristili u Policijskoj stanici Kakanj”, istaknuo je Fišek.

Sve osobe koje su meta ove akcije sumnjiče se za izvršenje kaznenih djela “udruživanje radi činjenja kaznenih djela” u vezi sa kaznenim djelima “zluopotreba službenog položaja ili ovlaštenja” te kaznenih djela “uzrimanje dara i drugih oblika koristi”, “odavanje službene tajne”, “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “teška krađa”.

Akcija i pretresi se realiziraju po naredbama općinskih sudova u Zenici i Kaknju, a policijski timovi djeluju u suradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva ZDK i koordinaciji sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Po okončanju pretresa, uhićeni će biti provedeni na daljnju kriminalističku obradu u Upravu policije MUP-a ZDK te nakon toga, uz izvještaje, dalje na postupanje Tužiteljstvu ZDK.

0%