play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Odobreno gotovo 70 tisuća KM za pripreme Lane Pudar

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas održava sjednicu u Mostaru.

Naime, kako se saznaje, Lani Pudar je odobreno oko 70.000 KM za pripreme za Europsko i Svjetsko prvenstvo. Odluka je jednoglasno usvojena.

“Usvojenim zaključkom zaduženo je Federalno ministarstvo finanacija da za narednu sjednicu Vlade pripremi Prijedlog odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće rezerve Vlade Federacije za 2023. godinu. Radi se o iznosu od 69.700 KM, a koliko je i tražio Klub”, navode iz Vlade FBiH.

Naime, Klub vodenih sportova „ORKA“ uputio je molbu za podršku u svrhu odlaska Lane Pudar na pripreme i natjecanja. Riječ je o ovogodišnjim troškovima puta i smještaja neophodnim za odlazak na pripreme i natjecanja. To su pripreme u Antaliji u iznosu od 16.500 KM, potom nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu u iznosu od 6.700 KM, te pripremni kamp u Nagasakiju u Japanu u iznosu od 14.000 KM. Potom, riječ je i o nastupu na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Fukuoki u Japanu u iznosu od 8.000 KM, kao i pripremama u Sierra Nevadi u Španjolskoj u iznosu od 13.500 KM, te nastupu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Netanya u Izraelu u iznosu od 11.000 KM.

Kako se ističe u molbi Kluba, na svim ovim natjecanjima Lana Pudar je jedan od favorita za osvajanje najsjajnijih odličja, te bez podrške institucija sa svih nivoa vlasti, Klub neće moći sve troškove sudjelovanja na pripremama i natjecanjima sam isfinancirati.

Posebno naglašavaju da je Lana Pudar jedini sportaš iz naše države koji je već ispunio A olimpijsku normu i jedini do sada kvalificirani sportaš iz naše države za ljetne olimpijske igre „Paris 2024“.

Podsjetimo, Lanu Pudar očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Ona će nastupiti u nedjelju, 23. srpnja u disciplini 100 metara delfin, te u srijedu, 26. srpnja u disciplini 200 metara delfin.

0%