if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Taylor Swift oborila rekord s najviše albuma na broju 1

Taylor Swift je postala prva žena, i tek treći umjetnik ikada, koji je istovremeno imao četiri albuma u Top 10 ljestvice američkih albuma, a ujedno je oborila rekord koji je postavila Barbra Streisand i postala ženski umjetnik s najviše albuma na broju 1 u povijesti.

Posljednji album ove 33-godišnjakinje, Speak Now (Taylor’s Version), debitirao je na prvom mjestu Billboard 200 liste sa 716.000 jedinica ekvivalentnih albumu – cifra koja kombinira fizičku prodaju sa digitalnom prodajom, kao i brojkama za streaming. Ovo je najveći tjedan za bilo koji album u 2023. i najbolji od njenog prethodnog albuma, Midnights, objavljenog prošlog listopada. Speak Now (Taylor’s Version) se u Top 10 pridružuju Midnights na br. 5, Lover na br. 7 i Folklore na br. 10. Ovo čini Swift prvom ženom koja ima četiri albuma u Top 10 u isto vrijeme otkako je 1966. godine američki trubač Herb Alpert postigao isti rekord.

Jedini drugi izvođač koji je istovremeno imao najmanje četiri naslova u Top 10 je Prince, kome je pet albuma dospjelo u Top 10 ubrzo nakon njegove smrti 2016.

Swift je sada također nadmašila Streisand kao umjetnica sa najviše broj 1 albuma u pvijesti, a dvije žene su prethodno bile izjednačene sa po 11. Albumi Swiftove sada čine četiri od pet najvećih debija u posljednjih pet godina, a Adelein album „30“ iz 2021. nalazi se na četvrtom mjestu, odmah ispred Speak Now.

0%