if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

FIFA: 209 milijuna za klubove čiji su igrači nastupali na SP u Qataru

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) priopćila je danas da će isplatiti 209 milijuna dolara klubovima čiji su igrači nastupali na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Qataru.

Drugi put zaredom najveći iznos će dobiti Manchester City, kojem se isplaćuje oko 4,6 milijuna dolara. Klupski prvak Europe je tako dobio više od svih afričkih klubova zajedno (4,57 milijuna dolara).

Na drugom mjestu se nalazi Barcelona sa zaradom od 4,54 milijuna dolara, dok je na trećem mjestu minhenski Bayern sa 4,3 milijuna dolara.

Iz FIFA-e su naveli da je isplatom obuhvaćeno 440 klubova iz 51 države, a za svih 837 igrača koji su sudejlovali na Svjetskom prvenstvu u Qataru bit će plaćena dnevnica od 10.950 dolara.

Europski klubovi su dobili 159 milijuna dolara, 76 posto od ukupnog fonda, od čega je engleskim timovima pripalo 37,7 milijuna dolara. Ukupni iznos po igraču raspoređuje se klubu ili klubovima za koje je nogometaš nastupao u dvije godine prije natjecanja.

Titulu svjetskog prvaka osvojila je reprezentacija Argentine, koja je u finalu savladala Francusku nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

0%