if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Potpisan ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje Srednjoškolskog centra u iznosu 2 milijuna KM

Danas, 12. srpnja, u dvorani općine Novi Travnik potpisan je Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje zgrade Srednjoškolskog centra u Novom Travniku. Ugovor su potpisali prof.dr. Jasna Duraković, ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti i načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Potpisani ugovor, sukladno usvojenom amandmanu, iznosi dva milijuna konvertibilnih maraka što je pola iznosa od sredstava koja su do sada uložena, a koja su prikupljena kroz dotacije, donacije i projekte Vlade RH, Ministarstva znanosti, kulture i sporta SBK i dijelom općine Novi Travnik. Načelnik Stjepan Dujo najavio je moguće useljenje u novoizgrađenu školu 2024. godine.

Potpisivanju su prisustvovali i Ministar obrazovanja, kulture i sporta SBK Bojan Domić, ravnjateljica Srednje škole Novi Travnik Dražena Hegediš, te ravnatelji osnovne i srednje glazbene škole Jakova Gotovca Josip Dujmušić i Ivanka Vrhovac.

Dolaskom nove Vlade FBiH, kroz amandmansko djelovanje usvojen je amandman u kojem je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti obvezano da pomogne tj da bude podrška srednjoškolskom centru u kojem će se odvijati nastava za učenike Srednje škole Novi Travnik, Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik te Srednje glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik.

“Meni je čast i zadovoljstvo što sam na čelu Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, te što imam priliku potpisivati ovakve ugovore, kojim će se naša omladina i učenici itekako obradovati, nastavnici će biti nadam se bolje kapacitirani da pruže neophodne uvjete da bi djeca zaista radila onako kako zaslužuju, da bi imali sve potrebne uvjete na nastavak njihovog školovanja.” naglasila je ministrica Duraković.

Sredstva od Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti odnose se na unutarnje uređenje škole, tj zidove, unutarnju stolariju, podove, jaku i slabu struju, instalacije,…sve ono što je potrebno da bi se osposobio prostor u koji se može useljavati.

“Novi Travnik ovim projektom dobiva jako puno. Završetkom izgradnje srednje škole, sa smještajem osnovne i srednje glazbene škole Jakova Gotovca dobivamo da te dvije škole više nisu podstanari, dobivamo dodatne prostore za naš gradski vrtić, za nevladine organizacije, dobivamo ponoviše od toga što je vidljivo i što je golim okom opipljivo.” istaknuo je načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Načelnik se zahvalio Parlamentu FBiH koji je usvojio amandman po pitanju završetka izgradnje ove srednje škole. Zahvalio se i na dinamici u efektivnosti Ministrici obrazovanja i znanosti Jasni Duraković i svima onima koji su u ovom polju sudjelovali u proteklom razdoblju.

Ovo je prvi put da je Federalna vlada ulagala u ovakve objekte na ovom prostoru. Sve što se dalje planira unaprijedit će obrazovni sustav, a Novom Travniku će donijeti puno benefita.

0%