play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Počinje 17. sajam “Dani maline 2023” u Novom Travniku

Tradicionalni 17. međunarodni sajam organske proizvodnje i eko turizma “Dani maline 2023“, bit će održan 6. i 7. srpnja na Trgu Općine Novi Travnik.

Svečano otvaranje planirano je 6. srpnja u 11 sati, a u 12 sati održat će se okrugli stol “Stvaranje ambijenta za bolju konkurentnost na tržištu”.

Dani maline je sajam međunarodnog karaktera u kalendaru BiH sajmova i EU sajmova koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj kako poljoprivrednih proizvođača tako i gospodarstvenika sa područja regije.

Ovogodišnji sajam bit će posvećen gospodarstvu općine Novi Travnik, tj stvaranju mogućnosti za jačanje ekonomije ruralnih područja i opstanak stanovništva na njima s ciljem samozapošljavanja i zapošljavanja kroz razne vidove organske proizvodnje, agro turizma, ponuda suvenira, gastronomije…

Sajam će biti propraćen kulturnim programom, bogatim sadržajem ponude organskih proizvoda, maline, jagodičastog voća, meda, prezentacijom turističkih atrakcija, kao i gastro ponudom.

Za međunarodni doprinos u razvoju gospodarstva i očuvanje okoliša u organizaciji sajma Dani maline dodijelit će se tri zlatne maline i korpa organskih proizvoda.

Organizator sajma su Općina Novi Travnik i Organsko Srednjobosanskog kantona.

0%