if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Kineska kompanija zaposlenicima nudi bonus na rađanje djece

Kineski Trip.com odlučio je potaknuti 32.000 zaposlenika na rađanje djece. Tvrtka, koja je jedna od najvećih svjetskih internetskih putničkih agencija, nudi poticaj od milijarde juana, ili 126.479.760 milijuna eura svim zaposlenicima s punim radnim vremenom, koji su zaposleni najmanje tri godine, bez obzira na njihov spol, položaj ili lokaciju posla.

Oni koji ispunjavanju uvjete dobit će godišnji bonus od 1260 eura za svako novorođeno dijete svake godine od djetetova prvog do petog rođendana.

“Uvođenjem ove beneficije želimo potaknuti naše zaposlenike da zasnuju ili povećaju obitelj. Uvijek sam se zalagao da vlada daje novac obiteljima s djecom jer to pomaže u smanjenju troškova odgoja djece i pomaže većem broju mladih ljudi da ispune svoju želju i imaju više djece”, rekao je izvršni predsjednik Trip.coma James Liang.

U siječnju ove godine objavljeno je da se stanovništvo Kine počelo smanjivati prvi put u 60 godina. 2022. broj stanovnika je pao za 850.000, što je dijelom posljedica pandemije covida-19, prema Državnom zavodu za statistiku. Zemlja se također bori s padom nataliteta i starenjem stanovništva.

Zdravstvena komisija pokrajine Sichuan objavila je u siječnju da će nevjenčanim osobama dopustiti da imaju djecu, a broj upisa rođene djece više neće biti ograničen. Prije ove promjene, Komisija je bračnim parovima dopuštala da registriraju samo dvoje djece. Nove mjere ostat će na snazi ​​sljedećih pet godina.

0%