if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Održan okrugli stol o simbolima koji spajaju

Općina Novi Travnik i Institut za europske politike Manifest realizirali su u Novom Travniku okrugli stol pod nazivom ”Naši razgovori“.

Aktivnost se održala u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost a podnaslov okruglog stola glasio je: “ Simboli koji spajaju i ideje koje donose razvoj“.

Cilj okruglog stola koji je održan u zgradi Općine Novi Travnik imao je za cilj promociju i razmjena dobrih praksi senzitivnosti prema drugima, te razviti diskusiju o razvojnim projektima koji doprinose suživotu.

Sudionici su bili predstavnici lokalne zajednice Novi Travnik, predstavnici lokalnih kulturnih, gospodarskih, obrazovnih, sportskih i drugih institucija i organizacija, predstavnici organizacija civilnog društva, mediji, te prominentni panelisti koji su tijekom uvodnog izlaganja predstaviti trenutno stanje u BIH kroz zanimljive prezentacije te otvorili sadržajnu diskusiju o unapređenju položaja kako lokalne zajednice, tako i svakodnevnog života BH društva.

Prvo izlaganje imao je načelnik Stjepan Dujo koji je govorio o „Idejama i projektima koji doprinose razvoju i suživotu“. O „Simbolima koji spajaju“ govorio je prof.dr Emir Filipovič, o „Društvu raznolikost kao šansi za europske integracije“ prof.dr Dražen Barbarić, a o „Senzitivnost prema drugima i perspektivama zajedništva“ g. Amer Obradović, novinar, predstavnik Instituta Manifest.

Kroz otvorenu i sadržajnu diskusiju promovirane su najbolje prakse i suradnje, razmijenjeni primjeri zahvaljujući kojima su uspostavljeni bolji odnosi unutar i između lokalnih zajednica, otvoreno se govorilo o potrebi relaksacije u međunacionalnim odnosima, kao i praksi tolerancije i promocije različitosti, te modelima koji donosi dobro i korist lokalnoj zajednici i BH društvu
uopće.

0%