play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Izvučena olupina podmornice Titan, pronađeni ljudski ostaci

Ljudski ostaci su, kako se vjeruje, pronađeni u ostacima podmornice Titan, koja je implodirala nedaleko od olupine potonulog broda Titanik, objavila je američka Obalna straža.

Dijelovi podmornice, koja je implodirala prilikom dubokog ronjenja do Titanika, kada je poginulo pet ljudi, izvađeni su u srijedu u St John’su u Kanadi, prenosi BBC.

Zvaničnici Obalne straže kažu da su među krhotinama pronađeni okvir za spuštanje podmornice i zadnji poklopac. Američki medicinski stručnjaci sprovest će službenu analizu pronađenih ostataka, navodi se u priopćenju Obalne straže.

U tijeku je rana faza istrage o uzrocima katastrofe Titana.

Svih pet putnika na Titanu umrlo je 18. lipnja nakon što je podmornica implodirala oko 90 minuta pošto je zaronila ka ostacima čuvene olupine broda koji je potonuo 1912, i nalazi se na dubini od 3.800 metara u sjevernom Atlantiku.

U Titanu su bili izvršni direktor kompanije OceanGate u čijem vlasništvu je bila podmornica, Stockton Rush, pakistanski milioner Shahzada Dawood i njegov sin Suleman Dawood, britanski milijarder Hamish Harding i francuski ronilac i istraživač Paul-Henry Nargeolet.

0%