play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Dijelovi Viteza bez vode zbog kvara na vodovodnoj mreži

Javno poduzeće za opskrbu pitkom vodom iz Viteza na udaru je kritika već dulje vrijeme. Razlog tomu su loša infrastruktura, česte redukcije vode i najavljena poskupljenja usluga.

Prije desetak godina građani Viteza su prosvjedovali ispred općine zbog redukcije vode. U međuvremenu, osim novog načelnika ništa se nije promijenilo. Porazno je da Vitez u 21.stoljeću nema kvalitetno snabdijevanje vodom.

Novi kvar na mreži i ponovni nestanak vode pokazao je da loše upravljanje poduzećem, kao i zastarjela vodovodna mreža samo dodatno narušavaju i onako uništen ugled firme. I dok su gubici na mreži veliki, iz poduzeća ne poduzimaju ništa kako bi kroz projekt izmjene cijevi, osigurali barem minimalne gubitke na mreži.

Iz općinskih struktura nikada nisu odgovorili zašto je tadašnji načelnik i direktor gradskog vodovoda potpisao štetni ugovor po općinu Vitez, bez suglasnosti Općinskog vijeća, kojem je upravljanje izvorištem Ilidža prepušteno ViK-u Zenica.

I dok će temperature rasti i ljeto doći u punom zamahu, Vitežani će dobiti i do 14 sati redukcije vode. Građani bi trebali izaći na prosvjede i tražiti raskidanje štetnog ugovora po grad Vitez, a gradske vlasti bi konačno nešto mogli učitini za svoje građane.

0%