play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

“Cajke” ponovo zabranjene u Hrvatskoj

Gradska vlast Đurđevca u Hrvatskoj u kojem se ovog vikenda održava 55. Picokijada zabranila je da se u ugostiteljiskim objektima puštaju cajke.

Grad Đurđevac objavio je na svojoj web stranici posebna pravila za vrijeme održavanja tradicionalne Picokijade.

Točnije to znači da od 21. do 25. lipnja ugostitelji smiju raditi 24 sata dnevno, ali zato ne mogu da puštaju muziku po sopstvenom izboru. vlastitom izboru. Kako prenosi N1 o kakvoj je točno glazbi riječ još uvijek nije sasvim jasno. Ono što je jasno je da se takvom odlukom zapravo želi spriječiti da se u centru grada puštaju cajke.

Iako su cajke prvobitno značile turbofolk, često se pod tim pojmom podrazumijeva sva pop-muzika iz Srbije.

Kako će vlasti Đurđevca odlučiti šta je zabavna muzika i da li će tim povodom dovesti neke muzičke stručnjake koji će to prosuđivati, još uvijek nije otkriveno.Također, na sajtu još uvijek nije navedeno i kako će oni koji budu kršili tu odluku biti kažnjeni.

Podsjećamo, već duže vrijeme u Hrvatskoj javnosti „lome se koplja“ treba li zabraniti cajke pa je gradonačelnik Pule krajem februara zabranio koncert jer nije bio zadovoljan vrstom muzike koja je najvaljena, a na kojem je trebalo da nastupe Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Ubrzo poslije toga istu stvar je uradio i gradonačelnik Osijeka.

0%