play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Širom Europe otkazuju se letovi

Širom Europe je u posljednjih nekoliko dana došlo do većeg broja zakašnjenja i otkazivanja letova, a jedna od aviokompanija je pojasnila zašto, te kada će se zračni promet normalizirati.

Wizz Air, jedna od europskih aviokompanija, upozorila je svoje putnike o mogućim kašnjenjima i otkazivanjima letova 14. lipnja.

Kako pišu mađarski mediji, Wizz Air i danas šalje mailove i SMS putnicima, kako bi ih upozorio o promjenama u narednom razdoblju, a koje su uzrokovane održavanjem NATO vježbe Air Defender 23.

Najveća vježba raspoređivanja zračnih snaga u povijesti NATO-a održat će se u zračnom prostoru Europe između 12. i 23. lipnja. Kašnjenja se mogu očekivati i kod dolaznih i odlaznih letova.

Wizz Air nije jedina aviokompanija koja će morati zadržavati i otkazivati letove. Ostale evropske aviokompanije također će morati prilagoditi letove vojnoj vježbi NATO-a.

Osim toga, Wizz Air također upozorava putnike da je njihov call centar zauzet više nego inače. Mole se putnici da provjere informacije o vremenu polaska svojih letova prije polaska na aerodrom. Na taj način mogu izbjeći produženo vrijeme čekanja.

Navode također da je neizbježno da će efekt nagomilanih kašnjenja učiniti raspored još manje pouzdanim u večernjim satima.

0%