play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Sutra u Travniku 4. Smotra horova

JU Centar za kulturu općine Travnik organizira 4. Smotru horova koja će se održati u subotu, 17.6.2023. godine sa početkom u 20 sati.

Smotra horova organizira se u povodu Svjetskog dana glazbe koji se obilježava 21. lipnja.

Sama ideja o Svjetskom danu glazbe začeta je 1976. god. u Francuskoj, a obilježava se nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama, gradskim ulicama i trgovima širom svijeta, te brojnim glazbenim priredbama, čime se ujedno obilježava i kalendarski početak ljeta.

Da podsjetimo, 2016. godine je upriličena prva Smotra horova u Centru za kulturu općine Travnik, pa do ove 4. smotre, 2023. godine, veliku scenu Centra su svojim nastupima uljepšali gosti iz brojnih bosankohercegovačkih gradova poput Bugojna, Nove Bile, Bihaća, Kaknja, Velike Kladuše, Gradačca, Ključa, Tuzle i drugih.

Također, važno je napomenuti da je posljednja održana, treća Smotra horova, imala i međunarodni karakter budući da su nastupali članovi Vokalne skupine „Tempet“ i „Džiger“ benda iz Makarske.

Tom prilikom je Centar za kulturu općine Travnik potpisao sporazum o suradnji sa Glazbenom školom „Makarska“ iz Makarske, čime su pokazali da kultura nema granica.

Ove godine na 4. Smotri horova učešće će uzeti:

  • Ženski hor Centra za kulturu općine Travnik “Travničanke”, Travnik
  • Hor udruženja „Žene Gradačca“, Gradačac
  • Vokalni ansambl „Srma“, Fojnica
  • Mješoviti hor KUD-a „Fadil Dogdibegović- Dikan“, Kakanj

Ulaz za posjetitelje je slobodan, poručuju iz Centra za kulturu općine Travnik.

0%