play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Općina Novi Travnik prvi put domaćin ,,Mozzart Table Volleyball Summer Tour 2023,,

U subotu 17. lipnja s prvim događajem u Trebinju počinje Mozzart Table Volleyball Summer Tour 2023, druga ljetna turneja najbržeg rastućeg sporta na svijetu koja će se, nakon odlične zimske turneje, drugi put o ovoj godini održati u pet gradova BiH.

Ovaj sport se već ozbiljno etablirao u našoj državi, postao naširoko prepoznatljiv i popularan, a nakon četiri turneje, peta i druga u ljetnom periodu održati će se u pet gradova BiH u trajanju od mjesec dana.

Turneja počinje u Trebinju 17. lipnja, a nastavlja se u Mostaru 24. srpnja. Slijede događaji u Novom Travniku (1. lipanj), zatim u Kaknju (9. lipanj) i veliko finale, koje je zakazano za 16. srpanj u Sarajevu.

S obzirom na to da popularnost koju je ovaj sport stekao među igračima u BiH i ozbiljnost u kontekstu sportskog nadmetanja, a i činjenici da učesnici već sada imaju ogromno iskustvo, za ovu godinu će važiti i posebna pravila na turneji i na snazi će biti novi sistem bodovanja, što će u konačnici imati nešto drukčiji odraz u borbi za glavnu nagradu.

Uz to, ovaj ljetna turneja će poslužiti i kao dio priprema za međunarodne nastupe, s jasnom idejom i ciljem da u budućnosti BiH ima još uspješnije reprezentativce u ovom planetarno popularnom sportu, a za koje se planira da će se boriti za sami vrh, odnosno titule prvaka Evrope i svijeta. Prvu šansu će imati već 27. srpnja kada ih očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Podsjećamo, 2021. godine u Mađarskom je naša država osvojila drugo i treće mjesto.

Na svakom pojedinačnom turniru osiguran je i bogati nagradni fond, koji ukupno s novčanim nagradama i poklonima iznosi 10.000 KM. Zahvaljujući Monriju i BH Telecomu, pobjednicima svakog pojedinačnog turnira će pripasti 750 KM, dok su za drugo i treće mjesto osigurane nagrade od po 450 i 150 KM, što svakako daje jednu posebnu draž takmičarskom duhu.

Za razliku od prošlih godina, a zbog sve većeg interesa takmičara, osiguran je nagradni fond za četvrto i peto mjesto, koje će iznositi 100 KM te 50 KM.

Za kraj i za najbolje od najbojlih, odnosno pobjednike kompletne turneje, Vas Tour je osigurao glavna nagradu na završnom turniru u Sarajevu. Na osnovu osvojenih bodova s učešćem u minimalno tri grada, glavna nagrada će biti sedmodnevno luksuzno putovanje za dvije osobe.

Prijave možete izvršiti putem ACAR Events Facebook stranice ili na broj telefona +387603300336.

Kotizacija za učešće će iznositi 20 KM po ekipi i sva prihod od kotizacija će se donirati u organizaciju Pomozi.ba.

Iz ACAR Eventsa, organizatora turneje, kažu da su očekivanja i ovaj put na najvećoj mogućoj razini, kako od takmičara, tako i publike, partnera i ekipe koja organizira turneju. Za dobru zabavu i da sve opet bude na vrhunskom nivou, pobrinut će se i Red Bull te Sara voda kao zvanična voda turneje.

Kao dokaz da su ovaj sport i projekat stvari koje populariziraju društvene vrijednosti, partner ovogodišnje turneje će biti Ministarstvo Kulture i Sporta Kantona Sarajevo, kao i nesebični domaćini koji će ugostiti sve naše takmičare i publiku, a bez kojih ništa ne bi bilo moguće.

U Trebinju su to Grad Trebinje i Turistička organizacija Trebinje, u Mostaru Plaza tržni centar, Općina Novi Travnik u gradu koji će prvi put biti domaćin, Općina Kakanj i Grad Sarajevo u svojim sredinama.

Teqvoly je urbani sport temeljen na odbojci i stolnom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu, tzv. TEQ stolu. Od pravila, slično kao u odbojci, dozvoljava se igračima maksimalno tri dodira, a lopta se nakon toga mora prebaciti na protivničku polovinu, odnosno zakrivljenu površinu stola na drugoj strani.

0%