play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Lejla Njemčević odlična peta na Europskom prvenstvu u maraton disciplini

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević zauzela je 5. mjesto na Europskom prvenstvu u maraton disciplini održanom u Laissacu, Francuska, te upisala najbolji rezultat u povijesti BiH na utrkama Europskog prvenstva u biciklizmu.

Bh. natjecateljica je osvajanjem petog mjesta upisala novih 80 UCI bodova te zadržala poziciju prve biciklistkinje svijeta na UCI maraton ranking listi. Na stazi dužine 80 kilometara Lejla Njemčević je veoma dobro startala, međutim umor nakon utrke Svjetskog kupa u Italiji je bio evidentan, tako da je naša natjecateljica bila primorana da vozi svoj tempo a što je bilo dovoljno za visoko peto mjesto.

“Nakon najteže utrke u karijeri odnosno Svjetskog kupa u Italiji a koji je trajao šest sati, tijekom čitavog tjedna prije Europskog prvenstva sam osjećala veliki umor. Međutim znali smo da ukoliko se dobro tempiram od samog početka i utrku odvozim bez grešaka mogu ostvariti visoki plasman. Izuzetno smo sretni osvajanjem petog mjesta na Europskom prvenstvu. Sada slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo u Škotskoj a što je ujedno i najvažniji cilj ove sezone”, ocijenila je Njemčević.

Ona je osim osvajanja petog mjesta na Europskom prvenstvu, osvojila prvo mjesto na utrci Svjetskog kupa u Češkoj, zatim drugo mjesto na utrci Svjetskog kupa u Italiji te je trenutno lider u generalnom poretku Svjetske serije i UCI ranking liste.

Svjetsko prvenstvo ove sezone je na rasporedu 6. kolovoza, a održava se u Škotskoj, priopćeno je iz tima Lejle Njemčević.

0%