play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Predstavnici BiH otputovali u Berlin na ljetne olimpijske igre Specijalne olimpijade

Olimpijske igre Specijalne olimpijade bit će održane u Berlinu od 17. do 23. lipnja, a među 7000 sportaša iz više od 190 zemalja je i bh. ekspedicija od 44 člana, među kojima su sportaši, treneri, inkluzivne suci te stručnjaci i rukovodstvo Specijalne olimpijade.

Reperezentacija je sinoć otputovala iz Tuzle najprije u njemački grad Aachen, gdje će prva tri dana biti gosti ovog grada u okviru “Programa grada domaćina Ljetnih olimpijskih igara”.

Bosanskohercegovački tim, na čijem čelu su Enver Ćosićkić kao šef delegacije tima SOBiH i Kada Delić Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH, čine ekipe u nekoliko sportova, među kojima su atletika, plivanje, stolni tenis, basket 3×3 i futsal.

Tim u Berlin putuje s velikim očekivanjima i željom da dostojno i profesionalno predstavi BiH, navode iz bh. tima Specijalne olimpijade.

Tim stručnjaka iz svih dijelova Bosne i Hercegovine se za igre u Berlinu pripremao duži vremenski period, kako bi sportaši sa poteškoćama ostvarili što bolje rezultate.

Tijekom trajanja Ljetnih olimpijskih igara Specijalne olimpijade bit će održano i niz stručnih sastanaka, kongresa i susreta na najvišem nivou, s ciljem razmjene iskustava, ali i certifikacije eksperata iz različitih oblasti koji su dio pokreta Specijalne olimpijade na globalnom nivou.

0%