if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

U općini Teočak proglašeno stanje prirodne nepogode

Nezapamćeno nevrijeme koje je pogodilo područje Općine Teočak, u Bosni i Hercegovini, sinoć oko 21 sat pričinilo je ogromnu štetu na infrastrukturnim i stambenim objektima, a Općinski štab Civilne zaštite na izvanrednoj sjednici proglasio je stanje prirodne nepogode.

“Bujične vode nanijele su ogromne štete. Najteže stanje je u mjesnim zajednicama Sniježnica, Centar i Jasikovac. Još ne znamo koliko je stambenih objekata poplavljeno, štete se tek zbrajaju“, izjavio je Amir Šabaškić, pomoćnik načelnika u Općinskom štabi Civilne zaštite.

U prekidu je regionalna cesta Teočak – Sapna, a pored stambenih objekata i infrastrukture, vodena bujica je ugrozila i mezarje.

Na sreću nije bilo ljudskih žrtava, iako se jedan od mještana Sniježnice zatekao u svom automobilu kada se na njega sručila vodena bujica koja je nosila sve pred sobom. Uspješnim manevriranjem, uspio je izbjeći najcrnji scenarij, javlja Agencija Anadolija.

Od jutros stanovnici naselja Sniježnica, Centar i Jasikovac čiste svoja imanja i u nevjerici gledaju šta im je sve vodena bujica odnijela.

Štete koje su nastale dan nakon obilnih padalina su višemilijunske na ovom području. Predstavnici lokalne i kantonalne vlasti, kao i lokalne i kantonalne Civilne zaštite koji su danas posjetili ugrožena mjesta, naglašavaju da je prioritet staviti na bilo koji način put u funkciju jer se do većine kuća može samo pješke doći sa glavnog puta.

0%