play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Travnik: Otvorena sportsko-rekreativna zona u kompleksu vojarne Oružanih snaga BiH

Svečanom ceremonijom u petak je otvorena sportsko-rekreativna zona u kompleksu vojarne Oružanih snaga BiH u Travniku.

Oko 500 učenika osnovnih i srednjih škola s područja travničke općine danas su školsku godinu završili uz sportske aktivnosti i druženje na sportskim terenima vojarne kojima će privremeno upravljati Općina Travnik i JU Centar za kulturu općine Travnik, priopćeno je iz Općine Travnik.

Načelnik Kenan Dautović je kazao da sporazum između Općine Travnik i Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH o privremenom ustupanju sportskih terena civilnom lokalnom stanovništvu predstavlja uspješan primjer idejnog rješenja civilno-vojne suradnje.

Istaknuo je da se projekt realizira na obostrano zadovoljstvo s obzirom na to da će Općina Travnik preuzeti obvezu održavanja i uređenja terena te da su za ovu godinu već planirana značajnija financijska sredstva, kako za održavanje, tako i za investiranje.

Dautović je je napomenuo da je urbanizacijom Travnika u posljednjih 20 godina napravljeno dosta dobrih iskoraka, ali i dalje nedostaje određenih sadržaja, među kojima su i sportski tereni.

– U prethodnom razdoblju Općina Travnik je intenzivno radila na kreiranju infrastrukturnih uvjeta za izgradnju dječjih igrališta, posebno za one uzraste koji igraju kolektivne sportove. Stoga očekujemo da će ovi sportski tereni biti izuzetno posjećeni, pogotovo u ljetnim danima i da će Travnik dobiti jedan sadržaj koji do sada nije imao – rekao je Dautović.

Na kraju je dodao da je razvoj sporta u Travniku jedna od važnijih aktivnosti, a da je ovaj projekt jedan od značajnijih, ali da nije jedini, jer je u tijeku i uređenje rukometnog igrališta. Pet višenamjenskih sportskih terena u kompleksu vojarne ubuduće će biti na raspolaganju svim građanima Travnika, a moći će ih koristiti svakog dana u razdoblju od 8 do 22 sati.

Svi zainteresirani klubovi i pojedinci mogu izvršiti prijave za uvrštavanje termina u Privredno-sportskom kulturnom centru Pirota koji je zadužen za raspored korištenja sportskih terena.

Brojni sportski klubovi, udruženja i pojedinci, kao i javne ustanove s područja Travnika dale su svoj doprinos u organiziranju i realiziranju današnje svečanosti, dok su MDD Merhamet Travnik i Općina Travnik za sve sudionike osigurali ručak i osvježenje.

0%