if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Građani Srbije izlaze peti put na prosvjede protiv nasilja

U Beogradu će danas biti organizirani peti prosvjedi “Srbija protiv nasilja”, točno mjesec dana od kada je 13-godišnjak ubio devet učenika i domara u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Okupljanje će početi u 18:00 sati ispred Skupštine Srbije. Planirano je da se pođe u šetnju Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom ulicom, preko Trga Slavija i Ulicom kralja Milana do Trga Nikole Pašića i Pinoirskog parka, čime će biti napravljen “prsten” oko zgrade Predsjedništva.

Velika bina će biti postavljena ispred skupštine, a prisutnima će se, kako je najavljeno, obratiti “žrtve režima”.

Zahtjevi prosvjeda su smjenjivanje Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije i rukovodstva RTS-a, gašenje tiskanih medija, ukidanje programa i nacionalnih frekvencija onim medijima koji promoviraju nasilje, kao i smjenjivanje ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Na prosvjed “Srbija protiv nasilja” pozivaju opozicijske parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-lijevi klub, ali naglašavaju da prosvjed nije politički.

Prosvjednici su na svim prethodnim prosvjedima ujedno tražili i ostavku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uzvikujući: “Vučiću, odlazi”.

Međutim, Vučić je, podsjetimo, odlučio da odstupi s pozicije predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) te je podnio ostavku i poručio da će od sada biti predsjednik svih građana.

0%