play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Vlada FBiH prvi put podržava porodilje povratnice iz cijele BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine od sada će financijski podržavati porodilje iz cijele Bosne i Hercegovine koje pripadaju povratničkoj populaciji. U tom smislu, Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica objavilo je Javni poziv porodiljama povratnicama na području cijele BiH.

Kako je kazao resorni federalni ministar Nerin Dizdar, ovo je prvi javni poziv za podršku porodiljama iz povratničke populacije, a najavio je i druge značajne projekte.

-Izvjesno je da ćemo uskoro imati javnu podršku đacima i studentima iz povratničke populacije, također na cijelom području BiH, a sredstva ćemo osigurati kroz rebalans – dodao je Dizdar.

Prilikom nedavne posjete povratnicima, ministar Dizdar je najavio podršku “koju ćemo zajedno implementirati”, a u svrhu zapošljavanja povratnika.

– Krajnja namjera je povratnike učiniti samoodrživim kroz samozapošljavanje, zapošljavanje u javnom i realnom sektoru – istakao je Dizdar, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

0%