if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Bh. odbojkašice večeras protiv Švedske u okviru CEV Zlatne lige

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra drugu utakmicu u okviru ovogodišnje CEV Zlatne lige.

Nakon poraza na gostovanju u Belgiji, reprezentativke Bosne i Hercegovine otputovale su u Švedsku, gdje će u Lundu odmjeriti snage sa reprezentativkama Švedske, u okviru drugog kola CEV Zlatne lige.

Odbojkašice su u Belgiji pokazale dobru igru, ali je iskustvo odbojkašica Belgije bilo presudno. Utakmica u Švedskoj prilika je za prve bodove u ovom ciklusu. Iako u znatno podmlađenom sastavu, reprezentativke pružaju svoj maksimum da ostvare očekivane rezultate i da se pripreme za Europsko prvenstvo. Iako su u podmlađenom sastavu, iz Švedske se žele vratiti sa bodovima, te na taj način napraviti uvetiru za domaće utakmice u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici.

Milana Božić je pred ovu utakmicu izjavila da Švedska ima poznata imena u svom rosteru, te da je ova utakmica izuzetno bitna kao podloga za Europsko prvenstvo.

“Ne igramo u punom sastavu, ali to ne znači da naš trud i zalaganje neće biti na visokom nivou.”, istaknula je Božić.

Iman Isanović je također pred ovu utakmicu izjavila da je bez obzira na protivnika uvjerena da reprezentacija ima potencijala i kvalitete da parira Švedskoj, bez obzira na odsustvo nekoliko naših reprezentativki.

“Kao i pred svaku utakmicu, ulazimo maksimalno fokusirano i sa ciljem da odigramo našu najbolju odbojku, što bi trebalo da da i rezultate.”, dodala je na kraju Isanović, koja je u Belgiji bila prva poenterka naše reprezentacije sa 19 poena.

Utakmica počinje u 18 sati po lokalnom vremenu.

0%