play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Počelo natjecanje “Sportske igre mladih”, svečano otvaranje igara u Novom Travniku 13. lipnja

Plazma Sportske igre mladih novu natjecateljsku sezonu započele su natjecanjima u Zavidovićima i Sarajevu, a ove godine sportske i edukativno-zabavne aktivnosti planirane su u 46 bh. gradova.

Uvod u ovogodišnja natjecanja bile su sportsko-edukativne radionice održane u partnerstvu sa Fondom za zaštitu okoliša FBiH, na kojima su dječaci i djevojčice imali priliku učiti o zaštiti životne sredine. Radionice su dio projekta „Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planetu”, kojeg Plazma Sportske igre mladih sprovode u suradnji sa kompanijom Coca-Cola.

„Izuzetno smo sretni zbog svih postignuća u prethodnim godinama. Uspješno realizovane aktivnosti i broj sudionika svakako su nam najveći poticaj da iz sezone u sezonu budemo bolji. Zahvalni smo i našim sponzorima i partnerima, koji su prepoznali značaj i važnost našeg projekta, te su godinama uz nas. Ove godine ćemo sa Košarkaškim savezom BiH, a pod pokroviteljstvom FIBA-e, biti dio kampanje ‘Njen svijet, njena pravila’ (#HWHR), kroz koju ćemo promovirati žensku košarku i poticati što veći broj djevojčica da se prijave na košarkaška natjecanja“, ističe Haris Deliahmetović, predsjednik Organizacijskog odbora SIM BiH.

Sa višegodišnjim specijalnim partnerom, Olimpijskim komitetom BiH, na terenima širom države Igre promoviraju olimpijske vrijednosti, prijateljstvo, poštovanje različitosti i fair play, a pokrovitelj regionalnih natjecanja i ove godine je Federalno ministarstvo kulture i sporta.

„Održali smo regionalna natjecanja u pojedinačnim sportovima, u prethodnim danima počela su i natjecanja u timskim sportovima. Sredinom lipnja očekuje nas ceremonija Svečanog otvaranja, koja će ove godine biti održana u Novom Travniku. Nakon natjecanja u 46 gradova/općina širom naše zemlje, očekuje nas Veliko finale u Sarajevu početkom srpnja, te Međunarodna završnica u Splitu krajem kolovoza“, poručuje Haris Deliahmetović.

Banja Luka, Zenica, Bijeljina, Tuzla, Sarajevo i Mostar bili su domaćini regionalnih turnira u šahu i stolnom tenisu, a pobjednici turnira su se plasirali na Veliko finale u Sarajevo. Na prvom ovogodišnjem Coca-Cola Cup-u u malom nogometu u Zavidovićima, u konkurenciji dječaka slavila je ekipa „Mladost Krivaja“, koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu „AS Roma“. U konkurenciji djevojčica pobjednice su bile djevojčice iz ekipe „ŽNK Krivaja“. Zavidovići su bili domaćin i prvog Pili Cup-a u malom nogometu za najmlađe SIM-ovce, a najspretniji i najsretniji su bili dječaci iz ekipe „ŠF Napredak 2012“.

Najmlađi sudionici i ove godine imat će se priliku natjecati u igri između dvije vatre i atletici kroz posebnu turneju – m:tel Dan sporta, koja će biti održana u 15 gradova/općina. Na ovaj način Igre žele potaknuti djecu da se od najranije dobi bave sportskim aktivnostima, te da se kroz jedan nenastavni dan dobro zabave sa vršnjacima.

U narednim danima Plazma Sportske igre mladih održat će Dan sporta u Ilijašu, Srebrenici, Gračanici, Ljubuškom i Mostaru, kao i natjecanja u timskim sportovima u Gradačcu, Banovićima, Živinicama, Zvorniku, Širokom Brijegu.

0%