play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

U Mostaru održan skup oldtimera

Tradicionalni oldtimer skup, koji svake godine u svibnju organizira Oldtimer klub Mostar, okupio je brojne ljubitelje oldtimera i antikviteta iz cijele regije te nekoliko gostiju iz daljih europskih zemalja koji su u Mostar stigli s unikatnim vozilima.

Zdravko Vidović, predsjednik Oldtimer kluba Mostar, istaknuo je kako na manifestaciji sudjeluju gosti iz devet zemalja. “Oni promoviraju našu kulturu, naše gostoprimstvo i sve ostalo. Ovo danas će biti najveći ovakav skup na Balkanu. Predstavit će se više od 120 rijetkih automobila. Najstariji automobil je Buick iz 1908. godine kojega su dovezli naši gosti iz Mađarske”rekao je Vidović, dodavši da su predstavljeni modeli stari najmanje 45 godina.

Vidović ističe kako je ovaj događaj značaj i za turističku promociju Mostara, jer su turisti okupirali grad.

U Mostar je došao i predsjednik Svjetske asocijacije oldtimera. Mi smo jedini klub kojega svake godine poziva francuska kraljevska obitelj u Ženevu. Kada pođem u Ženevu, Srbiju, Mađarsku ili bilo gdje drugo sa sobom ponesem Mostar i našu zemlju – zaključio je Vidović.

Oldtimer klub Mostar do sada je ostvario kontakte s 250 klubova. Član je FIVA-e i partner UNESCO-a čime, kako je ranije rekao predsjednik kluba Zdravko Vidović, čuva kulturu i baštinu Mostara i Bosne i Hercegovine.

0%