if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Policija BiH uhvatila grupu koja je krijumčarila drogu i oružje u EU

Policija u BiH je u suradnji s Uskokom razbila kriminalnu skupinu u BiH koja je krijumčarila drogu i naoružanje u zemlje Europske unije posljednje četiri godine, ostvarujući višemilijunsku zaradu. Po priopćenju državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), njihovi pripadnici su proveli pretrese jedanaest lokacija na području triju kantona u Federaciji BiH te gradu Banjoj Luci, nakon čega su uhitili četiri osobe.

Otkriveni su dva kilograma skunka, pištolj i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz. Ova kriminalna skupina se tereti za krijumčarenje droge, oružja i vojne opreme te za pranje novca. Njih su pripadnici policije pratili pune četiri godine tijekom koje su surađivali s policijskim službenicima hrvatskog Uskoka, a iskorišteni su i dokazi dobiveni dešifriranjem aplikacije za komunikaciju Sky.  

Osumnjičeni su u razdoblju od 2019. godine do danas u zemlje Europske unije prokrijumčarili oko 300 kilograma speeda, više od 100 kilograma skunka, 20 kilograma smjese za povećanje količine mase za speed, 42 litre amfetaminskog ulja i četiri veće vreće ecstasyja.

U tome razdoblju su prokrijumčarili i 50 komada različitog vatrenog oružja, od automatskih pušaka do pištolja različitih marki i kalibara. Procjenjuje se kako su ostvarili višemilijunsku dobit.

0%