if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Italija: Pronđeno 2700 kila kokaina u bananama

Policija u južnoj Italiji je danas priopćila da je zaplijenila 2700 kilograma kokaina visoke čistoće skrivenog u dva rashladna kontejnera s bananama koji su bili isporučeni iz Ekvadora. Kokain pronađen u kalabrijskoj luci Gioia Tauro bio bi vrijedan više od 800 milijuna eura, rekla je talijanska policija u priopćenju.

Pošiljka je stigla iz Guayaquila u Ekvadoru, a konačno odredište bila je Armenija, preko crnomorske luke Batumi u Gruziji. Droga je otkrivena u kontejnerima od 12 metara zahvaljujući specijalnim skenerima, uz pomoć psa tragača Joela, dodala je policija.

Policija je rekla da je u posljednjih nekoliko dana pronašla dodatnih 600 kilograma kokaina u kontejnerima s voćem iz Ekvadora koji su bili isporučeni kroz Gioia Tauro. Te su pošiljke bile namijenjene drugim dijelovima Italije, kao i Hrvatskoj, Grčkoj i Gruziji, dodali su.

Kalabrija je dom ‘Ndranghete, koja je zamijenila sicilijansku Cosa Nostru kao najmoćnija talijanska mafijaška organizacija i igra središnju ulogu u trgovini drogom.

0%