if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Povišen vodostaj rijeka na području USK, aktivirana pojedina klizišta

Obilne kišne padaline na području Unsko-sanskog kantona (USK) u posljednja 24 sata uvjetovale su konstantan rast vodostaja ovdašnjih rijeka, naročito Une, Sane i Klokota.

Trend rasta na nekim mjernim točkama premašuje i pet centimetara po satu, pa je tako izmjereni vodostaj Une u središtu Bihaća već iznad prve kritične točke – jednog metra.

Kiša u Bihaću nije prestala padati od subotu navečer te je u tom razdoblju evidentirano oko 50 litara po metru kvadratnom padalina. Iz bihaćke Meteo stanice naglašeno je kako se radi o vrlo ozbiljnoj količini padavina za ovo područje Bosne i Hercegovine, naročito uzevši u obzir kratko mjerno razdoblje.

Prema dosadašnjim prikupljenim informacijama, najozbiljnija prijetnja od poplava je u naseljima Orašac, Kulen Vakuf, Pokoj, Kralje i Kostela. Ova su naselja inače bila i među najugroženijima za vrijeme prošlogodišnjih prosinačkih poplava.

Mještani su već u poslijepodnevnim satima prijavili aktivaciju određenih klizišta, kao i izlijevanje vode na nekim kritičnim točkama. Za sada, na svu sreću, nema informacija o poplavljenim stambenim ili poslovnim objektima

“Jučer je već preporučeno poduzimanje preventivnih mjera, odnosno izmještanje stvari i imovine iz stambenih i poslovnih objekata, koji bi mogli biti poplavljeni ukoliko se nastavi ovakav trend padalina i rasta vodostaja. U pripravnosti smo, pratimo situaciju, a neke ekipe su već raspoređene po terenu”, priopćeno je iz Službe civilne zaštite Grada Bihaća.

Istaknuto je kako je preporuka izdana i na osnovu vremenske prognoze, s obzirom da su najavljene obilne padaline i u narednih nekoliko dana.

0%