play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Milanović u Usori odao počast HVO-u

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravio je danas u Općini Usora gdje je odao počast poginulim braniteljima.

Predsjednik Milanović je u obraćanju istaknuo kako Usori krase prirodne ljepote. Također je odbio govoriti o Izbornom zakonu, te se osvrnuo na događaje iz Dervente kazavši kako nije želio izazvati negativne komentare.

“Nisam htio isticati to pitanje o predstavljanju Hrvata u Predsjedništvu BiH, a po meni, to je najbolji simbolički dokaz da je Hrvatima stalo do BiH, a to im se nekada drsko odriče. Oni mogu bilo gdje, imaju Hrvatsku, evropsku putovnicu, a to je samo insistiranje na simboličnom položaju člana ili članice Predsjedništva, kojeg bira hrvatski narod, a koji će taj narod i BiH predstavljati. Moramo se pitati zašto Hrvati insistiraju na nečemu što ne nosi fondove i milione. To je stvar časti i ponosa. To mi iz iskustva, govori, da je Hrvatima stalo do države i da žele biti predstavljeni na dostojanstven način”, kazao je Milanović.

Milanović smatra kako je rješenje hrvatskog pitanja u BiH put ka izgradnji stabilne BiH koju svi žele i da od toga neće odustati.

U Usori su danas prisustvovali i članovi kabineta Milanovića, Krešimir Zubak, predsjednik HDZ ZDK Ivo Tadić, ministri u ZDK Tanja Radoš-Kosić, Zlatko Jelić i Adnan Sirovica, Mirko Rončević, nalelnici općina Žepče, Posušje, Domaljevac-Šamac, predsjednici GO i OO HDZ, Ermin čehić, direktor za NIR KB Zenica, predstavnici općina Usora, tešanjske bolnice i brojni drugi.

0%