if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

FHMZ: Kiša nas očekuje sve do kraja mjeseca

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je dugoročnu prognozu vremena za razdoblje od 16. do 29. svibnja prema kojoj će se na prostoru Bosne i Hercegovine nastaviti razdoblje sa padalinama.

“Prostrano ciklonalno polje i dalje će se zadržati iznad Bosne i Hercegovine, ali i šire regije. Ciklona će uvjetovati oblačno vrijeme sa kišom, povremeno jačim pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine prognoziraju se u Hercegovini. Najkišovitije bit će u utorak i srijedu. Od četvrtka iako će i dalje biti oblačno, padaline neće biti toliko obilne”, navode iz FHMZ-a.

Temperature zraka bit će u granicama višegodišnjeg prosjeka, odnosno slične temperaturama u prethodnom razdoblju.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 8 do 12 stupnjava Celzijusa u Bosni, na jugu Hercegovine do 14 stupnjeva. Najviše dnevne temperature pretežno između 16 i 20, na jugu zemlje do 22 stupnja.

“Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavat će i u zadnjem tjednu mjeseca. Tijekom kraćih pljuskovitih padalina nisu isključeno grmljavinsko nevrijeme. Neznatno toplije u odnosu na tjedan ispred nas”, navodi se u prognozi FHMZ-a.

Jutarnje temperature oscilirat će pretežno između 10 i 14 u Bosni do 16 stupnjeva u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 19 i 25 u Bosni, u Hercegovini do 27 stupnjeva Celzijusa.

0%