if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Usvojene odluke o gradnji istočne i južne plinske konekcije

Na 11. redovnoj sjednici Vijeća ministara našlo se 26 točaka, a ministri su jednoglasno usvojili odluku koja se tiče Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji plinovoda “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske” na pravcu Zagvozd (Hrvatska) – Posušje (BiH) – Novi Travnik sa odvajanjem za Mostar.

Također, na sjednici je usvojen i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji gplinovoda “Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije” na pravcu granica Srbija – Bosna i Hercegovina – Bijeljina – Banja Luka – Prijedor – Bosanski Novi.

Pored interkonekcija, Vijeće ministara je na ovoj sjednici usvojilo još dvije važne odluke i to one koje se odnose na Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine.

Naravno, odluke koje su u posljednjih nekoliko tjedana izazvale najviše pažnje u političkom životu BiH odnose se upravo na izgradnju interkonekcija.

0%