play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Subota na Vilenici rezervirana za utrke Kirine staze & Hrastovije trail

Jednodnevni outdoor događaj Kirina staza & Hrastovija trail bit će održan na planini Vilenica iznad Travnika i Novog Travnika u subotu 13. svibnja u organizaciji udruženja Fabrika dobrih ideja Travnik.

Kirina staza & Hrastovija trail sastoji se od dvije zasebne utrke: Kirina staza – canicross utrka (trčanje sa psima) dužine 6 kilometara te Hrastovija trail – brdska utrka za rekreativce i natjecatelje dužine 6 i 13 kilometara.

“Nakon pozitivnih reakcija trkača na staze na planini Vilenica, odlučili smo da uz canicross utrku pokrenemo i dvije nove trail utrke. Trail (brdsko trčanje) je sve popularnije u Bosni i Hercegovini i regiji, a planina Vilenica nudi idealne uvjete za ovu sportsku aktivnosti”, istaknuo je organizator utrke i predsjednik udruženja Fabrika dobrih ideja Travnik, Oliver Jović te dodao da će se pored utrka održati i niz popratnih aktivnosti kao što su planinarske ture i degustacija autohtone hrane.

Staze utrka prolaze prekrasnim prirodnim ambijentom bogatim zanimljivim potocima i šumskim putevima, uz osvajanje Kicelja (1235 mnv) najvišeg vrha planine Vilenica. Radi se potpuno o šumskim utrkama bez dijelova koji sadrže asfalt što ovaj događaj izdvaja od drugih.

“Naše trail utrke Hrastovija dobile su ime po mitskom nazivu za planinu Vilenica i legendama o vilama, tako da će trkači na posebnim tablama moći saznati nepoznate priče o ovoj ljepotici”, naveo je Jović te dodao da je ovogodišnje izdanje canicross utrke posvećeno potražnim psima i važnosti obuke takvih pasa i njihovom djelovanju u različitim okolnostima.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, organizatori utrke će osigurati medicinsku i veterinarsku pomoć, parking mjesta i prijevoz do mjesta utrke. Svi sudionici u startnom paketu dobit će unikatnu dizajnersku majicu sa logom utrke, unikatnu dizajnersku finišersku medalju, broj, okrepu, ručak te sponzorske poklone.

Canicross je sportska disciplina koja je postala popularna početkom milenija, a prvo svjetsko prvenstvo održano je 2003. godine. Ovaj sport nastao je spontano u nordijskim zemljama iz treninga sportskih pasa koji zimi vuku zaprege, a održavaju kondiciju tijekom čitave godine, odnosno i onda kada nema snijega.

Sve dodatne informacije o utrkama dostupne su na Facebook stranici Kirina staza te putem emaila kirinastaza@gmail.com.

0%