play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Obavijest o provođenju Ankete o prihodima i uvjetima života u BiH 2023 (SILC)

Obavještavamo građane da će se u razdoblju od 20.05. do 30.06.2023. godine, u skladu sa Programom i Planom provođenja statističkih istraživanja za 2023. godinu na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine provesti anketiranje domaćinstava/kućanstava za istraživanje Anketa o prihodima i uvjetima života u BiH 2023.

Anketiranje domaćinstava/kućanstava na području Federacije BiH obavljaju akreditirani anketari koje angažira Federalni zavod za statistiku. Anketa o prihodima i uvjetima života u BiH 2023 provodi se u uzorkom izabranim domaćinstvima/kućanstvima na području općine.

Anketa o prihodima i uvjetima života u BiH 2023 je statističko istraživanje kojim se od slučajno izabranih domaćinstava/kućanstava prikupljaju podaci o prihodima, siromaštvu, socijalnoj isključenosti, materijalnoj deprivaciji, socijalno-ekonomskim karakteristikama pojedinaca i uvjetima života.

Prikupljeni podaci će se koristiti za dobivanje glavnih socijalnih indikatora na razini Bosne i Hercegovine i entiteta.

Provođenje ovog istraživanja će značajno doprinijeti razvoju statističkog sustava u Bosni i Hercegovini sukladno europskim i međunarodnim standardima.

Individualni podaci prikupljeni Anketom o prihodima i uvjetima života u BiH 2023 su službena tajna, koristiti će se isključivo u statističke svrhe i biti će objavljeni samo kao zbirni podaci.

Tajnost prikupljenih podataka je zagarantirana Zakonom o zaštiti osobnih podataka (“Službeni glasnik Bosne i Hercegovine”, br. 49/06, 76/11 i 89/11), kao i Zakonom o statistici u Federaciji BiH (“Službene novine Federacije BiH”, br. 63/03 i 9/09).

Kompletan dokument možete pogledati ovdje.

0%