play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Amazon planira proširenje mreže i veliko zapošljavanje u Europi

Amazon planira otvoriti nova skladišta i zaposliti više radnika u Europi i paralelno uključiti u rad umjetnu inteligenciju kako bi bio učinkovitiji, izjavio je čelnik odjela za Sjevernu Ameriku i Europu. Od 2010. Amazon je u Europu uložio 142 milijarde eura, a u proteklim godinama na ruku mu je išao lockdown, koji je potaknuo kupnju putem interneta.

Kompanija će u Europi otvoriti više od 70 centara za dostavu, izjavio je u utorak potpredsjednik globalnog poslovanja za Sjevernu Ameriku i Europu Stefano Perego odbivši precizirati točan broj i lokaciju novih skladišta. “Slijedit ćemo potražnju”, rekao je.

Proširenje mreže skladišta sastavni je dio Amazonove strategije poboljšanja učinkovitosti skraćivanjem ruta isporuke i automatizacijom centara za dostavu. Umjetna inteligencija dobra je stvar, izjavio je Perego na konferenciji Shoptalk u Barceloni uključivši se u žestoku raspravu o prednostima i manama nove tehnologije.

Roboti podižu razinu sigurnosti skladišta i smanjuju potrebu za radnicima čiji bi posao bio premještanje teških predmeta, uz često ponavljanje istih radnji. To znači da se mogu usredotočiti na zadaće koje zahtijevaju više vještine, tumači čelnik Amazona.

“Mogućnost kolaborativne primjene umjetne inteligencije ključni je element naše strategije”, rekao je Perego. “Mislim da transformira radna mjesta i nudi bolje poslove u skladištu i logistici, koji traže višu razinu kvalifikacija”, dodao je.

0%